Zo gebruik je het powerwoord GRATIS zonder pusherig te zijn

In deze blog ontdek je 3 voorbeelden waarbij dit magische woord niet werkt + leer je hoe je deze copywriting techniek slim inzet op een niet pushy manier.

Je hebt het vast al ’s ergens gelezen of gehoord: het woord โ€˜GRATISโ€™ is een bewezen ๐—ฝ๐—ผ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ dat lezers triggert. Het trekt de aandacht en maakt mensen hebberig voor jouw gratis product of dienst. Ben je bang dat je tekst daardoor te schreeuwerig overkomt? No worries, ik help je bij het vinden van de juiste balans.

In deze blog ontdek je 3 voorbeelden waarbij dit ๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ woord niet werkt + je leert hoe je deze copywriting techniek slim inzet op een niet pushy manier. 

# 1: ๐˜”๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ธ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ด ๐˜ช๐˜ด

Freebie alert

Voorbeeld: Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief.

Wauw, zรณ cool! Omdat ik eigenlijk altijd betaal voor die talloze mails die mijn inbox laten ontploffen.

# 2: ๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ

Voorbeeld: Download dit gratis e-book.

Je lezer denkt nu: goh, een gratis pdf. Die had ik nog niet. Bรณ-ring.

Niemand downloadt jouw weggever, puur omdat -ie niks kost. Vertel liever hoe dat supercoole e-book een ๐˜ญ๐˜ช๐˜ง๐˜ฆ๐˜ด๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ is bij hun problemen. Dan heb je de jackpot te pakken en zal je lezer โ€˜m downloaden.

KonMari consultant Merel van Net Thuis, heeft dit goed begrepen en zoomt in op het probleem van haar klant. Haar klanten zijn over het algemeen op zoek naar meer rust en orde in huis. Dus vraagt ze: Ben jij toe aan meer rust en orde in huis en wil je aan de slag gaan met het opruimen van je huis? Om je op weg te helpen heb ik een KonMari checklist gemaakt.

.Minimalistische kledingstijl

Zoals je leest in dit voorbeeld, hoef je het woord โ€˜gratisโ€™ niet eens te noemen, omdat je die checklist na het lezen van de uitleg meteen mรณet hebben. 

# 3: ๐˜”๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต

Voorbeeld: gratis e-course bij aanschaf van de planner

Wees duidelijk in je aanbod en breng je lezer niet in verwarring. Als jij zomaar een waardevol product gratis lijkt weg te geven, denken mensen al snel: โ€œdit is te mooi om waar te zijn, wat is er mis?โ€

Fashion Styliste Manon Meijers pakt dat slimmer aan. Zij zegt: Bestel nu mijn boek โ€˜Kleed Jezelf Gelukkigโ€™ en ontvang gratis toegang tot een module van mโ€™n online cursus t.w.v. โ‚ฌ 59. 

Ze noemt een concrete prijs van de waarde die ze weggeeft, die mooi in verhouding staat met de prijs van haar boek. 

Hulp nodig bij het aanscherpen van je teksten zonder schreeuwerig over te komen?

Zorg dat je copywriting altijd: ๐——๐˜‚๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ โ€“ ๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—น โ€“ ๐—ฅ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐˜ is. Ook als je iets gratis weggeeft. Hoe je dat doet en inzoomt op de pijn van je klant, leer ik je in mโ€™nย Connecting the Dots traject.