Het vinden van de juiste werk-privé balans

In onze moderne maatschappij is het vinden van de balans tussen werk en privé een behoorlijke uitdaging. Zeker ook als werkende moeder (ouder). Vanuit onze ambitie streven we naar succes in onze carrière en willen we tegelijkertijd de allerbeste ouder zijn voor onze kinderen, de beste partner en oja, wat tijd en aandacht voor jezelf zou ook wel fijn zijn. Dit kan leiden tot een constante druk en het gevoel dat je altijd "aan" moet staan.

Daarnaast hebben we vaak de neiging om veel te perfectionistisch te zijn, waardoor we torenhoge verwachtingen hebben van onszelf en de lat te hoog leggen.

Van schuldgevoel tot burn-out

Het constant jongleren van werk en privé kan verschillende gevaren met zich meebrengen. Vaak ervaren we schuldgevoelens of ontevredenheid, omdat we het gevoel hebben dat je tekortschiet in zowel je werk als in de zorg voor je gezin. Dit schuldgevoel kan een enorme druk leggen op hoe je je voelt.

Bovendien kan de aanhoudende stress leiden tot allerlei mentale en fysieke klachten, zoals slaapproblemen, een kort lontje en uiteindelijk zelfs tot een burn-out. Het is belangrijk om deze gevaren serieus te nemen en actief te zorgen voor een beter evenwicht.

De voordelen van een fijne werk-privébalans

Het creëren van een fijne werk-privébalans heeft vele voordelen. Ten eerste zul je merken dat je meer rust en innerlijke balans ervaart. Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties en leert negatieve emoties sneller los te laten. Dit zal je helpen om je emotionele welzijn te versterken en een positievere mindset aan te nemen.

Een fijne werk-privé balans stelt je ook in staat om meer tijd en aandacht te besteden aan jezelf en je dierbaren. Je kunt voluit (zonder schuldgevoel!) genieten van waardevolle momenten en creëert een harmonieuze sfeer in je gezin.

Daarnaast wordt je productiever en efficiënter op je werk. Je kunt je beter concentreren en helderder denken, waardoor je betere beslissingen kunt nemen en je creativiteit kunt stimuleren.

Hoe vind je het evenwicht tussen je werk en gezin?

Hartcoherentie kan een waardevol instrument zijn bij het creëren van een fijne werk-privébalans. Door bewuste ademhalingsoefeningen en het richten van je aandacht op je hartslag, creëer je een harmonieus ritme tussen je hart en geest. Dit brengt je lichaam en geest in een staat van balans en kalmte.

Ook kracht van je gedachten en de woorden die je gebruikt spelen hierbij een essentiële rol. Als je jezelf voortdurend vertelt dat je tekortschiet of niet goed genoeg bent, versterk je negatieve gevoelens en gedachten. Positieve en liefdevolle woorden zorgen juist dat je je beter voelt en ze versterken de harmonie van je hart. Woorden van zelfliefde, compassie en waardering creëren een positieve invloed op je hartslag en zorgen voor een diepere staat van hartcoherentie.

Coaching voor werkende ouders

Als coach sta ik klaar om je te helpen bij het creëren van de juiste werk-privé balans.

Ik begeleid je bij het ontwikkelen van zelfregulatietechnieken, zoals ademhalingsoefeningen en meditatie, om stress te verminderen en hartcoherentie te versterken.

Daarnaast kijken we wat jou in je dagelijks leven kan helpen om een gezonde evenwicht te vinden tussen je werk en persoonlijk leven.

Plan een kennismakingsgesprek, zodat je straks weer vol energie en vreugde geniet van zowel je werk als je gezin.