Hoe kom je in een positieve flow?

Hou jij ook zo van die flow-momenten, waarop alles vanzelf lijkt te gaan? Hoe hou je dat gevoel vast en zorg je voor meer van die fijne momenten?

 Soms heb je van die dagen dat alles precies de goeie kant op valt. Van die dagen waarop alles lukt. Je bent lekker aan het werk, hebt het gezellig met collega’s, bent mega productief en hebt energie voor 10. 

Hoe je je voelt, hoe je denkt en hoe je je gedraagt zijn perfect op elkaar afgestemd. Je bent in flow. 

En in deze blog duik ik hier wat dieper op in, zodat je snapt wat er precies gebeurt.

 

Op emotioneel vlak:

Je voelt je opgewekt, gemotiveerd en blij. Je gaat de dag met een positief gevoel tegemoet.

 

Lichamelijke reactie:

Je hartslag is kalm en regelmatig, je ademhaling is diep en ontspannen. Je spieren voelen los en je voelt je energiek.

 

Gedachten:

Je denken is helder en gefocust. Je ziet kansen en oplossingen waar een ander juist obstakels ziet.

 

Gedrag:

Je neemt initiatief, bent creatief, werkt met plezier aan je taken en durft buiten de gebaande paden te treden. Jouw humeur en gedrag hebben een positieve invloed op de mensen om je heen.

Dit is een voorbeeld van een positieve denken-voelen loop.

Positieve gedachten zorgen voor positieve emoties, die op hun beurt weer leiden tot positief gedrag.

En je begrijpt vast dat die gedachten spiraal ook negatief kan werken.

Denk maar eens aan een moment waarop je met sombere gedachten of zorgen uit bed stapte en die dag vervolgens werkelijk alles tegen lijkt te zitten. Je verslaapt je, stoot je hoofd tegen het keukenkastje, mist op één seconde je aansluiting en gooit op kantoor een beker koffie over je toetsenbord (hallo, wet van Murphy)

Het mooie is dat je met hartcoherentie kunt trainen hoe je sneller uit die negatieve spiraal stapt, je veerkracht vergroot en vaker die positieve flow kunt ervaart.

Minder stress en meer rust in je hoofd

Als hartcoherentie coach zet ik het programma ‘Werken aan Veerkracht’ in van het Heartmath Institute. Dit programma is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over hoe je hart en hersenen samenwerken. Je leert en oefent hoe je invloed kunt uitoefenen om je ontspannen en energiek te voelen. Ongeacht wat er op je pad komt, kun je je beter voorbereiden op, goed omgaan met en makkelijker herstellen van lastige (stress) situaties. Waardoor je dus veel vaker die fijne flow ervaart. Plan gerust een vrijblijvende kennismaking in als je vragen hebt of meer wilt weten!