7 lessen in 7 jaar als ondernemer

Het is precies 7 jaar geleden dat ik m’n bedrijf inschreef bij de KVK. Hoewel de afgelopen jaren als ondernemer niet in één blog te vatten zijn, doe ik een poging om een aantal inzichten met je te delen.

Dingen die ik graag had geweten toen ik begon. Misschien herken je er iets in. Of haal je er wat uit.

  1. Het enige dat je onderscheidt, ben JIJ. Omarm je unieke talenten om te doen waar je van houdt. Groei. Ontwikkel jezelf op persoonlijk vlak en je werk of je bedrijf groeit met je mee.⠀

  2. Zegt je hoofd het één, maar je hart iets anders? Vertrouw dan op je gevoel, je intuïtie heeft altijd gelijk.

  3. Wees niet bang om op je b*k te gaan. Het ondernemerschap, het hele leven, gaat met vallen en opstaan. Leer van je fouten en vier je successen onderweg.

  4. Je hoeft niet alles alleen te doen of te kunnen. Het is oké om om hulp te vragen. Zoek de verbinding op. Ik 🤍 Oprah’s quote:

    Surround yourself only with people who are going to lift you higher.

  5. Perfectionisme is onhaalbaar. Streef liever naar excellentie. Wees blij met je beste kunnen op dit moment.

  6. Het is oké om rust te nemen. Je waarde hangt niet af van je productiviteit.

  7. Laat je niet afleiden door anderen. Volg je eigen pad en blijf stappen zetten om je dromen waar te maken. Er is geen magische formule voor succes.

Ontdek de kracht van coaching

Wil je een leven leiden waarin alle stukjes op hun plaats vallen? Ik vergelijk coaching ook wel met connecting the dots. Coaching laat je alle punten van jouw leven en werk verbinden. Het helpt je om alle elementen in balans te brengen, van je persoonlijke groei en geluk tot je carrière.

Samen vinden we de ontbrekende stukjes, krijg je een helder beeld van waar je naartoe wilt en stippen we een route uit om te komen waar je wilt zijn. Meer plezier, meer rust, meer voldoening.