Flow: wat is het en hoe bereik je het?

Je hebt vast wel eens momenten meegemaakt waarin alles op magische wijze samenvalt, waarin je je superfijn voelt en wat je doet je heel gemakkelijk gaat. Deze staat van moeiteloosheid en vloeiendheid wordt "flow" genoemd, en het is een toestand waarin we ons op ons best voelen en onze prestaties en creativiteit op hun hoogtepunt zijn. Maar hoe bereik je deze staat van flow en integreer je het in je dagelijks leven?

De definitie van flow

Flow is een concept dat is bestudeerd en beschreven door psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi. Flow is de mentale toestand waarin we volledig opgaan in een activiteit, waarbij onze vaardigheden perfect in balans zijn met de uitdagingen die de activiteit met zich meebrengt.

Het is een moment waarop we ons volledig één voelen met wat we doen, en de tijd lijkt stil te staan.

Flow past heel mooi bij synchroniciteit. Synchroniciteit is een term die werd geïntroduceerd door Carl Jung, verwijst naar het fenomeen waarin toevallige gebeurtenissen op betekenisvolle wijze met elkaar verbonden zijn. Het zijn momenten waarop het leven zich als vanzelf ontvouwt, en we het gevoel hebben dat alles samenwerkt om ons de juiste richting op te sturen. Synchroniciteit geeft je het gevoel dat je op het juiste pad bent en dat alles op zijn plaats valt.

De sleutel tot flow en synchroniciteit volgens Dr. Joe Dispenza

Oké, je weet nu wat flow en synchroniciteit is. Toch zijn er misschien soms momenten waarop je vastloopt en alles wat minder smooth verloopt.

Dr. Joe Dispenza is een gerenommeerde onderzoeker en auteur op het gebied van neurowetenschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij legt uit dat we de sleutel in handen hebben om flow en synchroniciteit in ons leven te bevorderen.

Dr. Joe leert ons dat we flow en synchroniciteit kunnen bevorderen door ons bewustzijn te vergroten en onze mindset te veranderen. Je kunt jezelf dus trainen om vaker in de flow te komen.

Het begint allemaal met zelfbewustzijn en het loslaten van belemmerende overtuigingen en patronen die ons tegenhouden. Door o.a. te mediteren en je te richten op positieve gedachten, kunnen je je brein als het ware herprogrammeren en een positieve mindset ontwikkelen.

Daarnaast benadrukt Dr. Joe het belang van het stellen van duidelijke doelen en het visualiseren van onze gewenste toekomst. Door je aandacht te richten op wat je wilt bereiken, trek je situaties en mogelijkheden aan die je dichter bij je doelen brengen. Dit verhoogt de kans op synchroniciteit in ons leven.

Een andere krachtige techniek om flow en synchroniciteit te bevorderen, is het beoefenen van hartcoherentie. Hartcoherentie is een staat waarin onze hartslag, ademhaling en hersengolven harmonieus op elkaar zijn afgestemd. Dit creëert een balans in ons zenuwstelsel en vermindert stress. Wanneer we vanuit een coherent hart bewust leven, versterken we de connectie tussen onze gedachten en emoties, waardoor we meer in lijn komen met onze doelen en verlangens.

Hoe kom je in de flow?

Het bereiken van flow en synchroniciteit is een proces van bewustwording, verandering en groei. Ben je geïnspireerd door de visie van Dr. Joe Dispenza en wil je ontdekken hoe je meer vreugde, voldoening en betekenis kunt ervaren? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Ik coach je graag om jouw flow (opnieuw) te ontdekken.