Schrijf een brief aan je Toekomstige Zelf

Het schrijven van een brief aan je Toekomstige Zelf is een krachtige manier om verbinding te maken met je toekomstige wensen, doelen en dromen. Het is een fijn moment van reflectie en biedt je de mogelijkheid om nieuwe perspectieven te ontdekken. In deze blog neem ik je mee op reis naar je toekomstige zelf. Je zult zien waarom het zo'n waardevolle oefening is en je krijgt uitleg hoe je het precies aanpakt.

Waarom zou je een brief aan je toekomstige zelf schrijven?

In het drukke, hectische leven van alledag verliezen we soms het contact met onszelf. We rennen van de ene verplichting naar de andere, zonder stil te staan bij wat we willen en belangrijk vinden.

Hoe ver je vooruit kijkt, is volledig aan jou. Je kunt een paar maanden, een jaar, vijf of zelfs tien jaar vooruitkijken. Het belangrijkste is dat je een periode kiest waarin je jezelf voldoende ruimte geeft om te groeien, je doelen na te streven en positieve veranderingen in je leven aan te brengen.

Zie deze schrijfoefening vooral als een kans om te reflecteren op wie je werkelijk wilt zijn en wat je wilt bereiken.

Stel je voor dat je op een rustige avond aan de waterkant zit, terwijl de zon langzaam ondergaat en de lucht gevuld is met warme kleuren. Je voelt de zachte bries op je huid en neemt een moment om diep adem te halen.

Je beseft je bijvoorbeeld dat je niet langer wilt vastzitten in een baan die je niet vervult, of dat je bepaalde routines hebt ontwikkeld, waar je je helemaal niet happy bij voelt. Wanneer je deze brief aan je Future You schrijft, geef je woorden aan je passies, je dromen en je diepste verlangens. En terwijl je schrijft, voel je een vonk van hoop en verlangen opflakkeren in je hart. Deze brief is als het aansteken van dat innerlijke vuurtje dat je aandrijft om actie te ondernemen en al je dromen waar te maken.

Hoe pak je het schrijven van een brief aan?

  • Zoek een rustige plek waar je je fijn en geïnspireerd voelt, een plaats waar je ongestoord kunt schrijven.
  • Neem de tijd om te reflecteren op je huidige leven, je doelen en je verlangens. Schrijf deze gedachten en gevoelens op.
  • Denk na over wat je wilt bereiken, wie je wilt zijn en wat je wilt ervaren in de toekomst. Stel jezelf vragen zoals: “Wat wil ik over één, vijf of tien jaar hebben bereikt?” of “Welke eigenschappen wil ik versterken?” en “Van wat/wie wil ik afscheid nemen?”
  • Begin met het schrijven van je brief. Start met een warme groet aan je toekomstige zelf en schrijf vrijuit over je gedachten, dromen en doelen.
  • Je voelt de woorden stromen, als een dans van inkt op papier. Terwijl je schrijft, zie je je je toekomstige voor je. Je ziet jezelf stralen, blij met en trots op de resultaten van al je inspanningen. Beschrijf ook de stappen die je wilt nemen om deze doelen te bereiken en hoe je je voelt wanneer je ze hebt volbracht.
  • Sluit je brief af met een liefdevolle boodschap aan jezelf en een gevoel van dankbaarheid voor de groei en ervaringen die je in de toekomst zult hebben.

Wat levert het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf op?

Stel je voor dat je op een heldere avond naar de sterren kijkt. Terwijl je de schoonheid van het universum bewondert, besef je dat het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf je leven verrijkt op vele manieren.

Deze brief geeft je duidelijkheid en richting. Het is als een wegwijzer die je begeleidt op je pad, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagingen en obstakels. Je voelt een diep gevoel van focus en vertrouwen, wetende dat je op de juiste weg bent.

Door terug te blikken op je successen, groeit je waardering voor de reis die je hebt afgelegd. Je bent dankbaar voor elke stap, elke overwinning en elke les die je hebt geleerd. En door die dankbaarheid uit te drukken in deze brief aan je toekomstige zelf, trek je nog meer positieve ervaringen en groei aan in je leven.

Daarnaast koester je de kostbare herinneringen die je hebt vastgelegd in je brief. Ze herinneren je aan de eenvoudige, maar kostbare momenten die jouw leven zo waardevol maken.

Ben jij klaar om je toekomstdromen waar te maken?

Als coach geloof ik in de transformatieve kracht van woorden en het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf. Laten we samen ontdekken wie je werkelijk bent en welke stappen je kunt zetten om je dromen waar te maken. Neem contact met me op voor een coachingssessie, waarin we de kracht van woorden inzetten om meer plezier, balans, rust en groei in je persoonlijke en werkleven te ervaren. Laten we beginnen met het vormgeven van jouw toekomst. 

Boek een kennismakingsgesprek >